top of page

Family boats - Noorderbrug - Rotterdam

In the old city center something is happening from march 2023.
Jeugd leert varen in Rotterdam Oude Noorden
 

Hoe maken we een stad levendig en leuk? Veel kleine winkeltjes, dacht met vroeger. Met snoepgoed voor de kleintjes.. daar denken we nu anders over.

Kleine kinderen willen straks klaar zijn voor hun toekomst, en dat is leren en iets betekenen voor een ander.

In Rotterdam is de haven nog steeds een bijzonderheid en vele kinderen hebben hier geen verbinding mee. Dat kan dus anders! Leer ze varen op een jonge leeftijd en ze zullen altijd het varen leuk blijven vinden en wellicht er een mooie baan in vinden!

Met deze mini bootjes leren ze straks namelijk gelijk navigeren en communiceren. Maar daar verklappen we nog niet gelijk alles over.

Samenwerking met diverse maritieme bedrijven:

 

CityBoats wordt mede mogelijk gemaakt door diverse maritieme bedrijven. Eén van deze bedrijven in Vlaardingen heeft de Ahoy bootjes geproduceerd (Van Dalen www.vandalenleisure.nl). Het ontwerp is van een Nederlandse ontwerper: ir. Eric-Jan van Dalen.

CityBoats heeft als doelstelling de maritieme sector geïnteresseerd en enthousiast te maken voor de jeugd. Zo zijn de Zeekadetten Rotterdam betrokken en zal samengewerkt worden met Ubuntu-Ahoy. Hierbij kunnen kinderen meevaren als ze een sociale stage hebben gelopen, zie voor meer informatie de website: www.ubuntu-ahoy.nl

Ahoy_Port-of-Rotterdam_insert.png
Ahoy-Rental-2021-LA-small.png
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
bottom of page