top of page

Ubuntu Ahoy - maatschappelijk project Ubuntu Benelux

Binnensteden activeren door de jeugd maatschappelijke betrokkenheid te leren.
Varen in de binnenstad met een Ubuntu muntje
 

Hoe maken we een stad levendig en leuk? Veel kleine winkeltjes, dacht met vroeger. Met een ballenbak voor de kleintjes.. daar denken we nu anders over. Veel kinderen willen straks klaar zijn voor hun toekomst, en dat is leren en iets betekenen voor een ander.

In Rotterdam is de haven nog steeds een echte bijzonderheid en vele kinderen hebben hier geen verbinding mee. Dat kan dus anders! Leer ze varen op een jonge leeftijd en zie hoe de wereld veranderd!

Verdien een Ubuntu muntje door maatschappelijk te helpen, ook al hebben je ouders het niet zo breed. Verder leer je zo je horizon te verruimen; de ouderen hebben vaak de mooiste verhalen over vroeger. Maar ook leer je zo de eerste stappen te zetten tot ondernemen, je doet immers iets wat niemand je verplicht en je maakt anderen en jezelf ermee gelukkig.

Dit project wordt gedragen door Ubuntu Benelux, een netwerk van ondernemers, die zich inzetten voor de maatschappij en toekomst. Voor dit Ubuntu Ahoy project is o.a. Humanitas betrokken, alwaar de kinderen activiteiten gaan doen met bejaarden voor een Ubuntu muntje.

Activiteiten zoals: wandelen en puzzelen om zo de oude verhalen te horen. Waardoor de jeugd leert van hun fouten en herinneringen. Hierdoor begrip gaan krijgen voor keuzes en misschien gaan begrijpen hoe de wereld veranderd en hoe we daar allemaal mede verantwoordelijk voor zijn.

Vaak kan je immers zelf je eigen toekomst bepalen. Want iets doen voor een ander, is leuker dan gedacht. Hierdoor leert men dat zelfredzaamheid je toekomst niet alleen verbeterd maar ook bepaald!

Samenwerking met diverse maritieme bedrijven

 

CityBoats wordt mede mogelijk gemaakt door diverse maritieme bedrijven. Eén van deze bedrijven in Vlaardingen heeft de Ahoy bootjes geproduceerd (www.vandalenleisure.com). Het ontwerp is van een Nederlandse ontwerper: ir. Eric-Jan van Dalen.

CityBoats heeft als doelstelling de maritieme sector geïnteresseerd en enthousiast te maken voor de jeugd. Daarom zijn ook de Zeekadetten van Vlaardingen, Maassluis, Rotterdam en Schiedam betrokken bij dit project. Initiator is de Stichting Ubuntu-Wereld. Hierbij kunnen kinderen meevaren als ze een sociale stage hebben gelopen, zie voor meer informatie de website: www.ubuntu-ahoy.nl

Ahoy_Port-of-Rotterdam_insert.png
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
bottom of page